Υλικά:
- 2 κιλά αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (πασάτα)
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- Ξερή μυζήθρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, κόβουμε τις σκελίδες τους σκόρδου σε κομματάκια που τα φυτεύουμε στο αρνάκι.
- Το αλείφουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το βάζουμε σ' ένα βαθύ ταψί.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180ο C.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα με 4 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί, πάνω και γύρω απ' το αρνάκι.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη και το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.
- Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου