Συστατικά
- 1 kg φιλέτο πέρκας
- 1 kg πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 4-5 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
- λίγο θυμάρι
- αλάτι , πιπέρ
ι
Οδηγίες
- Ξεπλένουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε τα κρεμμύδια έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες , το σκόρδο , το θυμάρι , το λεμόνι , το νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Περιχύνουμε την σάλτσα στο ταψί με το φιλέτο πέρκας και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτάsintagoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου