Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλο αμπελοφυλλα
- 5 φλ νερο
- χυμο λεμονιου
- 1 λεμονι
- 1/2 φλ νερο επιπλεον
- 1 κουταλακι ζαχαρη
- 1 κουταλια ελαιολαδο
- αλατι
Για την γεμιση:
- 1 1/2 φλ ρυζι
- 1 φλ ελαιολαδο
- κουκουναρια λευκα
- 250γρ κρεμμυδια ψυλοκομμενα
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλια ζαχαρη
- λιγες σταφιδες(προαιρετικο)
- 1 1/2 φλ νερο ζεστο
- 1/2 ματσακι μαιντανο ψυλοκομμενο
- 1/2 ματσακι ανιθο ψυλοκομμενο
- 1/2 ματσακι δυοσμο ψυλοκκομενο
Πως το κάνουμε:
- Βραστε 5 φλυντζανια νερο, ριξτε μεσα χυμο λεμονιου και βαλτε τα αμπελοφυλα, αφου αφαιρεσετε τα κοτσανακια τους.
- Ζεματιστε τα για 5΄ και απο τις 2 πλευρες.Αφηστε να κρυωσουν κ στραγγιστε καλα.
- Στον πατο της κατσαρολας στρωστε αμπελοφυλλα. Βαλτε στο καθε φυλλο 1 κουταλια απο την γεμιση διπλωστε τις δυο ακριες και τυλιξτε τα.
- Τοποθετηστε τα το ενα διπλα απο το αλλο προσθεστε 1/2 φλυντζανι νερο, τη ζαχαρη, το αλατι και το ελαιολαδο.
- Κοψτε το λεμονι σε λεπτες φετες και τοποθετηστε το πανω στα αμπελοφυλλα και κλειστε το καπακι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου