- Στο μίξερ χτυπήστε το κοτόπουλο καλά μέχρι να γίνει κιμάς. Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και χτυπήστε για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη σφολιάτα προσεχτικά σε σχήμα παραλληλόγραμμο.
- Κόψτε τη ζύμη στα δύο κατά μήκος, ώστε να έχετε δυο μακρόστενες λωρίδες.
- Απλώστε τη μισή από τη γέμιση κοτόπουλου κατά μήκος της μιας λωρίδας και αρχίστε να ρολάρετε τη ζύμη κλείνοντας προς τα μέσα τις άκρες της.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίστε να κόβετε φέτες μήκος 2,5 εκατοστών.
- Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να φυλάξετε τα πιτάκια στην κατάψυξη για ένα μήνα.
- Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200C.
- Στρώστε με χαρτί φούρνου ένα ρηχό ταψί και τοποθετείτε τα ρολλάκια εκεί με την ένωση προς τα κάτω.
- Τα αλοίφετε με το αυγό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- 2 μεγάλη στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια (χωρίς το δέρμα)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3 λεπτές φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένες
- Μισό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 400γρ. ζύμη σφολιάτας
- λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
- μπόλικο σουσάμι
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου