Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
300 γρ βούτυρο φρέσκο
350 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
450 γρ ζάχαρη άχνη
600 ml γάλα
180 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα , τα κόβουμε στη μέση και τα καβουρδίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλάΠροσθέτουμε το γάλα και τέλος την κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά περίπου .
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε σε αυτή τη θέση για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε το χαλβά ζεστό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου