Υλικά
1 πακέτο πέννες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), καθαρισμένη
80 ml ούζο
50 ml ελαιόλαδο
το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1-2 κουτ. σούπας μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Προτού τα σουρώσουμε φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Στο μεταξύ, κόβουμε το φινόκιο σε λεπτά φετάκια στο μαντολίνο (λινκ). Εναλλακτικά, το κόβουμε με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά στο λάδι το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα και σουρωμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να είναι ζουμερό το αποτέλεσμα. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και τον τόνο κομματιασμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου