Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ

Υλικά
1 μεγάλη αραβική πίτα
50 γρ. σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη (για να γλιτώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μπορούμε να πάρουμε «σταγόνες» σοκολάτας που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 γεμάτη κουτ. σούπας μαρμελάδας της αρεσκείας μας


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε την αραβική πίτα σε όλη την επιφάνειά της με το βούτυρο και στη συνέχεια με τη μαρμελάδα. Σκορπάμε τα κομματάκια ή τις σταγόνες της σοκολάτας (φωτ. 1) και ψήνουμε για πάρα πολύ λίγο (περίπου 45΄΄- 1 λεπτό), ίσα να ζεσταθεί η σοκολάτα γιατί αλλιώς καίγεται και καταστρέφεται. Τη βγάζουμε αμέσως και με τη ράχη ενός κουταλιού περνάμε τα κομματάκια της σοκολάτας, τα οποία έτσι θα λιώσουν και θα αναμειχθούν με το λιωμένο βούτυρο και τη ζεστή μαρμελάδα (φωτ. 2). Κόβουμε στα τέσσερα ή σε περισσότερα κομμάτια, προτιμότερο με ένα ψαλίδι (φωτ. 3), και σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου