Yλικά
Για τη ζύμη
340 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
1 κρόκο αβγού
αλάτι
Για τη γέμιση
170 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
6 αβγά
4-5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή σε κομματάκια
1 πρέζα θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Χτυπάμε σε μίξερ το αλεύρι, αλάτι και το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Eχοντας σε λειτουργία το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά 2 κουταλιές παγωμένο νερό. Aν η ζύμη είναι σε τρίμματα, ρίχνουμε 1 κρόκο αβγού. Ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθεί η ζύμη. Κατόπιν, την κάνουμε μπάλα, τυλίγουμε με διαφανή μεβράνη και βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Σοτάρουμε το μπέικον σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Aλείφουμε την ταρτιέρα με λίγο βούτυρο και απλώνουμε μέσα τη ζύμη πιέζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σπάμε τα 6 αβγά πάνω στη ζύμη, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180°C για 20 λεπτά.
Πηγη: Ethnos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου