Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ΡΙΓΑΝΗ



H ρίγανη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα μυρωδικά στην ελληνική και κυπριακή κουζίνα. Οι νωποί ή ξηροί βλαστοί της ρίγανης προσδίδουν στα μεσογειακά εδέσματα την τυπική τους γεύση και αποτελούν συστατικό των ιταλικών ή γαλλικών μειγμάτων από βότανα.
Η ρίγανη είναι πολύ δημοφιλές φυτό για τις μαγειρικές του ιδιότητες, ταιριάζει απόλυτα στα περισσότερα κρέατα και ψαρικά χαρίζοντας τους μια ξεχωριστή γεύση.  Είναι ανάμεσα στα καλύτερα βότανα για την κουζίνα καθώς επίσης και στο πυρήνα κάθε βοτανολογικής συλλογής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου