Υλικά750 gr.στραγγιστό γιαούρτι
500 gr.ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας νερό
1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
500gr.σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας ηλιέλαιο
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 κ.γ.χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου.
Βάζουμε σε μπολ γιαούρτι και ζάχαρη και ανακατεύουμε.
500 gr.ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας νερό
1κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
500gr.σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας ηλιέλαιο
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 κ.γ.χυμό λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου.
Βάζουμε σε μπολ γιαούρτι και ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στο νερό ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σόδα,
την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
την προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και το σιμιγδάλι εναλλάξ με
το ηλιέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
το ηλιέλαιο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Λαδώνουμε ένα ταψί 36-37 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα
Έτοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 12-13 λεπτά
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το κόβουμε πολύ γρήγορα και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι πολύ καλά
και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.
και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι.
πηγη cocineraperfecta.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου