ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (πικρή),
70 γραμ. βούτυρο,
3 κρόκοι αβγών,
4 ασπράδια αβγών,
70 γραμ. ζάχαρη,
20 γραμ. αλεύρι.
Για την κρέμα σοκολάτας:
300 γραμ. σοκολάτα,
200 γραμ. σουμάδα,
300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, ενώ ρίχνετε τους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε ελάχιστη από τη μαρέγκα μέσα στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μία λαστιχένια κουτάλα ή με μία κοινή κουτάλα. Προσθέτετε το αλεύρι και στο τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα πολύ χαμηλό στεφάνι (τσέρκι) 20-22 εκ. και ύψος 4-5 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18O°C για 15 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Βάζετε τη σουμάδα στη φωτιά και σε άλλο σκεύος λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Πριν πάρει βράση η σουμάδα την αδειάζετε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά και όταν η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει στους 45-50°C ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύετε απαλά. Τοποθετείτε τη βάση που έχετε ψήσει σε καθαρό τσέρκι και γεμίζετε το τσέρκι μέχρι πάνω με την κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Για τη βάση:
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (πικρή),
70 γραμ. βούτυρο,
3 κρόκοι αβγών,
4 ασπράδια αβγών,
70 γραμ. ζάχαρη,
20 γραμ. αλεύρι.
Για την κρέμα σοκολάτας:
300 γραμ. σοκολάτα,
200 γραμ. σουμάδα,
300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, ενώ ρίχνετε τους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε ελάχιστη από τη μαρέγκα μέσα στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μία λαστιχένια κουτάλα ή με μία κοινή κουτάλα. Προσθέτετε το αλεύρι και στο τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα πολύ χαμηλό στεφάνι (τσέρκι) 20-22 εκ. και ύψος 4-5 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18O°C για 15 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Βάζετε τη σουμάδα στη φωτιά και σε άλλο σκεύος λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Πριν πάρει βράση η σουμάδα την αδειάζετε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά και όταν η θερμοκρασία του μίγματος φτάσει στους 45-50°C ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύετε απαλά. Τοποθετείτε τη βάση που έχετε ψήσει σε καθαρό τσέρκι και γεμίζετε το τσέρκι μέχρι πάνω με την κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου