Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΧΙΩΤΙΚΗ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


200 gr γαρίδες κατεψυγμένες
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
μισή κουταλιά πελτέ (αν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους)
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πράσο το λευκό μέρος μόνο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 ματσάκι άνιθο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
θυμάρι
2 μερίδες ζυμαρικό της αρεσκείας σας


Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ροδίζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πιούν τα ζουμιά τους σθήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ,λίγο θυμάρικαι λίγη ζάχαρη. Βράζουμε την σάλτσα να πιει τα ζουμιά της και να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου