·
· 8 κουταλιές σούπας ρύζι
· 6 κουταλιές σούπας νεσιστέ
· ½ κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα
· 2 κούπες ζάχαρη
· 1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
· Βράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει
· Λειώνουμε το νεσιστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό
· Κοπανάμε τη μαστίχα στο γουδί με λίγη ζάχαρη και την κρατάμε στην άκρη
· Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
· Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και το νεσιστέ στο γάλα
· Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει αρκετά αλλά χωρίς να κολλήσει.
· Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ή 8 μικρά ατομικά πήλινα δοχεία και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί.
· Ψήνουμε το ρυζόγαλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να καεί η κρούστα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου