Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

MΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ



Συστατικά

  • 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 150 γρ. αμπελόφυλλα
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Ξέπλυνε καλά τα ψαράκια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνα
  • 2
    Αλατοπιπέρωσε τα ψαράκια και άλειψε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήνοντας τα ψαράκια να κρυώσουν για 30 λεπτά
  • 3
    Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ένα πυρέξ. Ανακάτεψε το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα στις κοιλιές κάθε ψαριού
  • 4
    Τύλιξε ένα ένα τα ψάρια με 1-2 αμπελόφυλλα ανάλογα με το μέγεθός τους αφήντως τα κεφάλια ακάπλυπτα
  • 5
    Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περίχυσε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδελίτσε λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι
  • 6
    Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά και σέρβιρε αμέσως

    tlife.gr
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου