Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΖΑΝΙΑ



Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά για την πιο χαλαρή μέρα της εβδομάδας.
Τα λαζάνια είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό που χρειάζεται αρκετό χρόνο για να γίνει, αλλά όταν επιτρέπετε ατασθαλίες στο εαυτό σας, όπως σε μια ηλιόλουστη Κυριακή, μπορείτε άφοβα να το δοκιμάσετε γιατί είναι τόσο λαχταριστό και νόστιμο, που μπορεί να σας κάνει χαρούμενη όπως μόνο μία αγκαλιά θα μπορούσε.Υλικά1 κιλό γλυκό ιταλικό λουκάνικο1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1 κουτί χυμό ντομάτας1 κουτί ντομάτες σε κύβους2 κουτιά με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας2 κ.σ. ζάχαρη1 1/2 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός1 κ.σ. αλάτι1/4 της κουταλιάς πιπέρι4 κ.σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό12 λαζάνια1/2 κιλό τυρί ρικότα1 αβγό1/2 κ.σ. αλάτι3/4 κιλού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα3/4 της κούπας ψιλοτριμμένη παρμεζάναΕκτέλεση1. Σε μία γάστρα ψήστε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν2. Ρίξτε στη γάστρα τις ντομάτες σε κύβους, το χυμό ντομάτας και τη συμπυκνωμένη ντομάτα και το νερό και ανακατέψτε.3. Ρίξτε μετά το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το μαϊντανό. Καλύψτε τη γάστρα και αφήστε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για μία με μιάμιση ώρα.4. Αφού ψηθεί η σάλτσα λουκάνικο, βάλτε σε μια κατσαρόλα τα λαζάνια και βράστε τα για 8 με 10 λεπτά5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, με το αβγό, λίγο μαϊντανό και μισή κουταλιά αλάτι.6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.7. Σε ένα βαθύ ταψί απλώστε στον πάτο 1 και 1/2 κούπα από τη σάλτσα λουκάνικου που φτιάξατε. Στρώστε από πάνω 6 λαζάνια ώστε να καλυφθεί όλη σάλτσα. Από πάνω ρίξτε το μισό μείγμα τυριού ρικότα που φτιάξατε. Ρίξτε από πάνω το 1/3 της τριμμένης μοτσαρέλας.8. Συνεχίστε να στρώνετε στρώματα μέχρι να τελειώσει το υλικό σας και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Προσέξτε μην ακουμπά το τυρί και σας κολλήσει το αλουμινόχαρτο.9. Ψήστε για 25 λεπτά και αφήστε να κρυώσει για 15.
Yahoo!news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου