Περιγραφή
Το νεράτζι είναι ένα φρούτο περιφρονημένο αφού είναι τόσο πικρό, που δεν τρώγεται με τίποτα! Η μαρμελάδα νεράτζι όμως είναι πραγματικά υπέροχη και αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Τι χρειαζόμαστε:
- Νεράτζια όσα θέλετε
- ζάχαρη ανάλογη της ποσότητας των νερατζιών
- 1 λεμόνι
Πως το κάνουμε:
- Κόβετε στα τέσσερα τα νεράτζια και τα βάζετε σε λεκανίτσα με νερό που να τα σκεπάζει.
- Τα αφήνετε σε κρύο μέρος ή στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
- Μετά βγάζετε τα κουκούτσια τους και τα αλέθετε στο μούλτι.
- Μετράτε την ποσότητα τους σε κούπες και προσθέτετε ισανάλογη ποσότητα ζάχαρης.
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα.
- Αδειάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου