Υλικά:
- 350 γρ. πλιγούρι ψιλοτριμμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κ.σ. πιπέρι κόκκινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
- ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κλωναράκι φρέσκο δυόσμο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 μέτριες ντομάτες
Εκτέλεση:
Πλένουμε το πληγούρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.- Προσθέτουμε το ζεστό νερό.
- Όταν το πληγούρι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, βγάζουμε τους σπόρους από την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου