Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΛΜΥΡΟ cheesecake ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ




Η συνταγή της ημέρας 



Υλικά 


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

75γρ. ξερή ψίχα ψωμιού σε κομματάκια (ή χοντροαλεσμένη φρυγανιά)
40γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
25γρ. βούτυρο λιωμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

225γρ. τυρί φέτα σε κομματάκια
225γρ. τυρί κρέμα light
175γρ. ανθότυρο (ή fromage frais)
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μπέικον καβουρδισμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ψιχα ψωμιού με το τυρί, το λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
3 Βάζουμε το μίγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20cm x 5cm και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σε όλο τον πάτο.
4 Βάζουμε τη φόρμα στη σχάρα που είναι ψηλά στον φούρνο και ψήνουμε τη βάση μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει ένα χρυσό χρώμα (περίπου 15 λεπτά).
5 Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
6 Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε την φέτα, το τυρί κρέμα και το ανθότυρο και χτυπάμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν ένα απαλό μίγμα.
7 Προσθέτουμε το μπέικον, τα πράσινα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.
8 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού, 55ml νερό, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
9 Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με ελάχιστο αλάτι σε αφράτη μαρέγκα.
10 Βάζουμε τη ζελατίνη στη φωτιά να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού και αφού σιγουρευτούμε ότι έχει λιώσει την προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών.
11 Αμέσως ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να απλωθεί παντού η ζελατίνη.
12 Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα 1 κουταλιά από τη μαρέγκα, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα όλη μαζί ανακατεύοντας και πάλι απαλά.
13 Αμέσως περιχύνουμε το μίγμα στην φόρμα με την ψημένη βάση, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο χωρίς καθυστέρηση.
14 Αφήνουμε το τσηζκέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να δέσει καλά και σερβίρουμε την επομένη.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου