Yλικά:
•2 φλ. τσαγιού κοραλλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
•4 κ.σ. ελαιόλαδο
•1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
•1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•2 κ.σ. κονιάκ
•1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
•2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα ζεστό
•1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα, ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας, που να λιώνει στο ψήσιμο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4΄-5΄. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2΄. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2΄-3΄.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου