Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ITΣΛΙ ΚΕΦΤΕ





Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα σκεύος και ρίξτε βραστό νερό και περιμένετε 5 λεπτά να φουσκώσει.

Σε ένα τηγάνι ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε το λάδι και τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι ταυτόχρονα και τσιγαρίστε.

Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι και συνεχίστε να τσιγαρίζετε το μείγμα.

Στο τέλος προσθέστε το καρύδι και τον μαϊντανό και μόλις τα ανακατέψετε αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει.

Το πλιγούρι που έχετε μουσκέψει σουρώστε και ανακατέψτε με το σιμιγδάλι και ζυμώστε πολύ καλά. Αν χρειάζεται βρέξτε το χέρι σας για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Συνεχίστε το ζύμωμα τουλάχιστον για 5 λεπτά.
Προσθέστε τη σάλτσα, το κύμινο και το αλάτι και ζυμώστε πάλι πολύ καλά.

Πάρτε στο χέρι σας μεγάλα κομμάτια από τη ζύμη αυτή κάντε μια μπάλα και μετά βάζοντας το δάχτυλό σας ανοίξτε μια τρύπα.

Βάλτε στην τρύπα από τη γέμιση του κιμά που έχετε ετοιμάσει και κλείστε την τρύπα μα την ζύμη του πλιγουριού.

Βρέξτε το χέρι σας ενδιάμεσα για να μην κολλάει το μείγμα.

Αφού τελειώσετε όλους τους κεφτέδες τηγανίστε τους σε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι αφού κάψει καλά.
Μπορείτε να τα κάνετε και βραστά. Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού και βράστε τα.

Τηγανητά όμως γίνονται πιο νόστιμα.

Σερβίρονται ζεστά.
 
ΠΗΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου