Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Yλικα 
1500 γρ . περίπου αλεύρι
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι πετιμέζι
μισό ποτήρι μέλι
μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
κανέλα , γαρύφαλλο τριμμένα
EKTELESH 
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το γαρίφαλο , την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ
Κάνετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε το λάδι
Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ ή τον χυμό πορτοκαλιού , το προσθέτετε ζυμώνοντας καλά
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύετε μέσα το μέλι και το πετιμέζι και τα προσθέτετε στο μείγμα .
Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ( εάν χρειάζεται προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι ) .
Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλά σχήματα , τα τοποθετείτε στο ταψί προσέχοντας να μην κολλάνε μεταξύ τους και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

ΠΗΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου