Δημοσίευση 13.08.2011 11:38:33 UTC
Τελευταία Ενημέρωση 13.08.2011 11:38:33 UTC
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το παραδοσιακό γλυκό zerde είναι:
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
2 γραμμάρια σαφράνι
Μισό φλιτζανάκι ροδόνερο
10 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (και θα χρειαστούμε άλλο μισό φλιτζάνι)
Δυόμισι φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ριζάλευρο
2 γραμμάρια σαφράνι
Μισό φλιτζανάκι ροδόνερο
10 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (και θα χρειαστούμε άλλο μισό φλιτζάνι)
Δυόμισι φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ριζάλευρο
Για να στολίσουμε το γλυκό:
Από ένα φλιτζανάκι σταφίδα μικρή μαύρη, κουκουνάρια και σπόροους ροδιού για κάθε μπολάκι που θα σερβίρουμε
Από ένα φλιτζανάκι σταφίδα μικρή μαύρη, κουκουνάρια και σπόροους ροδιού για κάθε μπολάκι που θα σερβίρουμε
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για ένα δίωρο και έπειτα το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε σαφράνι στο ροδόνερο και ανακατεύουμε.
Βράζουμε το ρύζι σε 10 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για ένα πεντάλεπτο ακόμα. Βάζουμε το ροδόνερο με σαφράνι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε το ριζάλευρο σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε και αυτό σιγά-σιγά και αφού βράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει αδειάζουμε το γλυκό σε μπολάκια.
Έχουμε ήδη μουλιάσει σε νερό ξεχωριστά τη σταφίδα και τα κουκουνάρια για ένα τέταρτο περίπου. Τα σουρώνουμε και στολίζουμε με αυτά και με τους σπόρους ροδιού το κάθε μπολάκι με ζερντέ.
Καλή σας όρεξη!
trtgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου