Υλικά
• 300 γρ. φέτα
• 600 γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκίτσες
• 3 μελιτζάνες φλάσκες
• 3 καρότα
• 2 πιπεριές πράσινες
• 2 πιπεριές κόκκινες
• Λίγο σέλινο
• 2 κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 ντομάτες
• Λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ζάχαρη
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση (οριζοντίως) και τις χαράζετε. Τις ψήνετε για 40 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το χοιρινό σε ελαιόλαδο. Κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Με ένα κουτάλι αδειάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες. Κρατάτε το μαλακό μέρος, το κόβετε σε κομματάκια και το προσθέτετε στο μίγμα με τα λαχανικά και το χοιρινο. Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μίγμα, τρίβετε πάνω τη φέτα και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
katipsinetai.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου