Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ





Η Συνταγή του Προφιτερόλ:


Υλικά
Για την κρέμα:
250 γραμ. ζαχαρούχο Γάλα
250 γραμ. νερό
2 αυγά
50 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
λίγη βανίλια

Για την σως:
250 γραμ. ζαχαρούχο Γάλα
25 γραμ. νερό
40 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ

Για τα σου: (για 30 κομμάτια περίπου)
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά

Εκτέλεση
Για την κρέμα, βράζουμε το νερό με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το αλεύρι με τα αυγά, αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, ώσπου η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και γεμίζουμε τα σου.
Για τα σου, βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα όλο το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να πήξει (είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα). Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και με ένα κουταλάκι που το βουτάμε στο νερό, ρίχνουμε μπαλίτσες στη σειρά στο ταψί μας (να έχουν κενό ανάμεσά τους, όχι κοντά η μια με την άλλη). Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
Για τη σως, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν - μαρί. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με το νερό και τα αδειάζουμε στη λιωμένη σοκαλάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τα σου. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Διατηρούμε το προφιτερόλ στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
 Ζαχαροπλαστείο Αφροδίτη -Πατήσια

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ... nescafe



Τούρτα...nescafe
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 5 αβγά
  • 1-2 κ.γ. κακάο
Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. nescafe
Για την κρέμα:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι morfat
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κουβερτούρα και 1/2 κ.σ βούτυρο λιωμένα σε μπεν-μαρί (για τη διακόσμηση)

Πως το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (κοσκινισμένα) ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο το θέλουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα Νο 29) στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20΄.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 3-4΄.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το morfat και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο και το κακάο.
  4. Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι, βάζουμε μια παχιά στρώση κρέμας, το 2ο κομμάτι παντεσπάνι, ράντισμα με σιρόπι, υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε από πάνω την κουβερτούρα.


 http://www.sintagespareas.gr

ΚΑΤΙ ΣΑΝ banofee



Κάτι σαν banoffee
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
  • 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες (αλειμμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει)
  • 1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) και το απαιτούμενο γάλα
  • 200 ml. σαντιγί
  • τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε για 15΄-20΄στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσει η βάση.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Στρώνουμε την μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες.
  4. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις φετούλες μπανάνας.
  5. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σοκολάτα.
  6. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτείνω ως πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να μην ψηθεί η βάση και απλά να την αφήσουμε να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.


 http://www.sintagespareas.gr

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ




       
 

Γαμοπίλαφο
photo: ΛαδοΜπούκι
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ζυγούρι
  • 1 κότα 1 1/2 κιλό
  • 2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
  • 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
  • μπάχαρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι,  πιπέρι σε κόκκους

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.
  4. Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ένα νεροπότηρο ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός


 http://www.sintagespareas.gr

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ



Θερμίδες 114 kcal Πρωτεΐνη 10 g Λίπος 7 g Υδατάνθρακες 2 g

Τρόπος παρασκευής:


Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, λιώστε το σκόρδο. Θρυμματίστε τη φέτα του τοστ. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Ζυμώστε τα όλα μαζί με τον κιμά και το αυγό, προσθέστε την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Mε υγρά χέρια πλάστε 10 μπαλάκια, ψήστε τα στη σχάρα ψησίματος 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα.

Υλικά για 10 μερίδες


  •  1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ
  • μισή κούπα μαϊντανό
  • 400 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό 
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 πρέζες κύμινο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
lidl-hellas.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ



Θερμίδες 288 kcal Πρωτεΐνη 5 g Λίπος 21 g Υδατάνθρακες 25 g

Τρόπος παρασκευής:


Ξεπλένουμε το μαρούλι, τη ρόκα και τα φύλλα από τα ραπανάκια. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα ανακατεύουμε. Ξεπλένουμε τα ραπανάκια και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ψιλές ροδέλες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Ετοιμάζουμε σε μουλινέτα την βινεγκρέτ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ σαλάτας περιχύνοντας την βινεγκρέτ.

Υλικά για 4 μερίδες


  • 1 μαρούλι ελληνικό
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 200 g καλαμπόκι βραστό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml μηλόξυδο
  • αλάτι, πιπέρι
lidl-hellas.gr

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ




Υλικά για 8 άτομα

300 γραμμ. φρέσκο σπανάκι baby
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.σ μπούκοβο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
μπαλσάμικο ξίδι
4 φιλέτα γαλοπούλας (περίπου 90 γραμμ. το καθένα)
1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Πλύνε και χοντρόκοψε το σπανάκι. Βάλ' το σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο να μαραθεί. Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπούκοβο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ νερό και σοτάρισέ τα σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Άφησε για 3 περίπου λεπτά.

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεσέ το στο μπόλ με το σπανάκι και ρίξε την παρμεζάνα. Βάλε τις λιαστές ντομάτες για μερικά λεπτά σε καυτό νερό να μαλακώσουν και λιώσε τες μαζί με λίγο μπαλσάμικο, μέχρι να γίνει μία πάστα. Άπλωσε την πάστα στην εσωτερική πλευρά της γαλοπούλας.

Μοίρασε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί και τύλιξε τα φιλέτα σε ρολάκια στηρίζοντάς τα με οδοντογλυφίδα. Βάλε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και ψήσε σε μέτρια φωτιά (για περίπου 10 λεπτά). Πρόσθεσε το ζωμό και σκέπασε αφήνοντάς το να ψηθεί για 10-15 λεπτά.

Αφού ψηθούν, αφαίρεσε τα ρολάκια και εξακολούθησε να βράζεις το ζωμό για να δέσει και να γίνει σάλτσα. Κόψε τα ρολάκια στη μέση και σέρβιρε με τη σος.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 113 θερμίδες, 5,6 γραμμ. λιπαρά,  2,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 10,2 γραμμ. πρωτεΐνες, 0,2 γραμμ. φυτικές ίνες
 shape.gr
ΝΤΑΪΑΝ ΚΟΧΥΛΑ

ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Υλικά
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • 6 πίτες αραβικές
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1/2 ελαιόλαδο
  • 1/2 κρασί λευκό
  • 2 αυγά (μόνο τον κρόκο)
  • κασερι τριμμένο (για πασπάλισμα)
  • κάρυ
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση
Σωτάρουμε για 5 λεπτά την τηγανιά. Έπειτα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρασί, τα μπαχάρια και νερό, έως ότου σκεπάσουμε όλα τα υλικά. τα βράζουμε για 40 - 50 λεπτά. κάθε τόσο τα κοιτάζουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε 1/2 κρέμα γαλακτος. έπειτα, παίρνουμε την αραβική πίτα και την γεμίζουμε. Την ρολάρουμε και την στρώνουμε στο πυρεξ. Από επάνω, αλείφουμε τα αυγά, ρίχνουμε το κασέρι και τη βάζουμε 10 - 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
alphatv/katipsinete.gr

ΣΟΥΠΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΩΤΕ



Ανά μερίδα: Θερμίδες περ.356 kcal/1491 kJ Πρωτεΐνη 11 g Λιπαρά 29 g Υδατάνθρακες 6 g

Εκτέλεση:

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά και κόψτε περ.100 g σε λεπτές λωρίδες. Αφήστε τα στην άκρη μαζί με τα φύλλα μαϊντανού. Κόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεγάλους κύβους. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα μαζί με τα χοντροκομμένα λαχανικά σε καυτό βούτυρο. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να πάρει μία βράση μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Προσθέστε το ζωμό, αφήστε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράσταε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ τρίψτε την παρμεζάνα. Πολτοποιήστε τη σούπα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε.
Τοποθετήστε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι, να καλύπτει περ. 1 cm τον πάτο του τηγανιού και αφήστε το να κάψει. Σωτάρετε στο καυτό λάδι τις λωρίδες των λαχανικών μαζί με τα φύλλα μαϊντανού για περίπου 2-3 λεπτά. Αφήστε τις να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και προσθέστε αλάτι και μοσχοκάρυδο. Πολτοποιήστε πάλι τη σούπα και σερβίρετε με τα λαχανικά και το μαϊντανό.
Χρόνος ετοιμασίας: περ. 45 λεπτά
Δυσκολία: μέτρια

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 400 g λαχανικά για σούπα
  • 2 κρεμμύδια εσαλό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 100 ml
  • 750 ml ζωμός
  • 80 g παρμεζάνα
  • 150 g κρέμα γάλακτος
  • ιωδιούχο αλάτι
  • πιπέρι
  • περ. 50 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • μοσχοκάρυδο
lidl-hellas.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

TOYΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΛΑΦΟΣ




       
 

Περιγραφή

Είναι ίσως η καλύτερη τούρτα που έχω δοκιμάσει, έχω φάει και θα ξαναφάω ever. Αξίζει να την δοκιμάσετε είναι εγγύηση.
Τούρτα Σοκολάτας Κόλαφος
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ
  • 8 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 5 κουταλιές νερό
Σιρόπι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές νες καφέ
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
Γέμιση
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουπας του νες ζάχαρη
  • 3/4 κουπας του νες καουστερ παουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 100γρ. βούτυρο
Κρέμα πάνω απο την τούρτα
  • 1 1/2 κούπα του νες γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές κόρν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
  • 1 κούπα του νες ζάχαρη
  • 1 κρόκου αυγού
  • 1 βανίλια
  • 50γρ μαργαρίνη

Πως το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζι.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 ή 34 εκ και βάζουμε μέσα το κέικ.
  4. Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφιδα καθαρή περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  6. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να παέί βράση για 5-6 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
  8. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί και το σιροπιάζουμε.
  9. Επειτα ετοιμάζουμε την γέμιση.
  10. Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε χάμηλη φωτιά.
  11. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγα, το καστερ παουντερ,την ζάχαρη την βανίλια και το μισό γαλα και και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πυκτώση.
  12. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
  13. Επειτα βάζουμε απο επάνω το άλλο μισο απο το παντεσπανι. και ετοιμάζουμε την κρέμα που θα μπει από επάνω.
  14. Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακαό σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν.
  15. Τα υπόλοιπα εκτός απο το βιτάμ τα ανακατεύουμε σε ένα μπώλ και και τα προσθέτουμε στα υλίκα που ειναι στην κατσαρόλα.
  16. Όταν τα κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και τα το βάζουμε πάνω απο την τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλύκο το συναρμολογούμε μέσα στο ταψι που το ψήσαμε. Ειλικρινα μπορει να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη αλλα αν την δοκιμάσετε θα παθετε.
Αν δεν θελετε να κανετε την γεμιση για ποιο ευκολα μπορειτε να παρετε την ετοιμη για μιλφει
Καλή επιτυχία


 http://www.sintagespareas.gr

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ




       
 

Περιγραφή

Πανευκολη συνταγη για να εκπληξετε την μαμα σας!!!!
Σπανακόπιτα
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο
  • 800γρ φετα σκληρη πικαντικη κομενη σε μικρα κυβακια
  • 2-3 ριζες απο πρασο ψιλοκομενες
  • 4-5 κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομενα
  • 1 κουτι φυλο κρουστας ετοιμο για αλμυρες πιτες
  • 1 αυγο
  • αλατι μια κουταλια τησ σουπας
  • λιγο πιπερι
  • 1 σφηνακι ελαιολαδο
  • 2-3 κ της σουπας αλευρι

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ενα μπωλ βαζουμε το σπανακι, το πρασο, τα κρεμυδια, τη φετα, το αυγο, το αλατι το πιπερι, το λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
  2. Υστερα βαζουμε και το αλευρι για να επορροφησει τα υγρα (ισως χρειαστει και λιγο περισσοτερο).
  3. Εφοσον εχουμε ετοιμη τη γεμιση σε ενα ταψι βαζουμε λιγο λαδι στο ταψι και μετα βαζουμε 4-5 φυλα στον πατο του ταψιου και αναμεσα απο το καθε ενα αλοιφουμε με λιγο λαδακι.
  4. Στο κεντρο βαζουμε ολη τη γεμιση μας και ξαναβαζουμε αλλα 4-5 φυλλα κρουστας πανω απο την ζυμη παλι με τον ιδιο τροπο. Αλοιφοντας ενα ενα τα φυλλα με λαδακι. Οταν τελιωσουμε κανουμε με το μαχαιρι 3 χαρακιες πανω στα τελευταια φυλλα για να μην φουσκωσει η πιτα μας.
  5. Την βαζουμε στον φουρνο στους 180ο βαθμους για 30 λεπτακια.
  6. Αυτο ηταν ..ετοιμη η πιτα μας!!!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορει να εχετε ακουσει οτι βαζουμε σε αυτη τη πιτα και ανηθο..δεν συμφωνω...ειναι τελεια και χωρις αυτο. Το σπανακι και τα πρασα αλλα και τα κρεμυδακια μας να ειναι ψιλοκομενα και καθαρο-πλημενα. Οσο πιο ψιλοκομενο τοσο πιο ωραια εμφανιση εχει και τοσο πιο αρεστο θα ειναι οταν σερβιρετε το κομματι της πιτας. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗΗΗΗΗΗ.


 http://www.sintagespareas.gr