Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ




H συνταγή της ημέρας

  1. Στο μίξερ χτυπήστε το κοτόπουλο καλά μέχρι να γίνει κιμάς. Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και χτυπήστε για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη σφολιάτα προσεχτικά σε σχήμα παραλληλόγραμμο.
  3. Κόψτε τη ζύμη στα δύο κατά μήκος, ώστε να έχετε δυο μακρόστενες λωρίδες.
  4. Απλώστε τη μισή από τη γέμιση κοτόπουλου κατά μήκος της μιας λωρίδας και αρχίστε να ρολάρετε τη ζύμη κλείνοντας προς τα μέσα τις άκρες της.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίστε να κόβετε φέτες μήκος 2,5 εκατοστών.
  6. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να φυλάξετε τα πιτάκια στην κατάψυξη για ένα μήνα.
  7. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200C.
  8. Στρώστε με χαρτί φούρνου ένα ρηχό ταψί και τοποθετείτε τα ρολλάκια εκεί με την ένωση προς τα κάτω.
  9. Τα αλοίφετε με το αυγό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
  10. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Υλικά
  • 2 μεγάλη στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια (χωρίς το δέρμα)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 3 λεπτές φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένες
  • Μισό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400γρ. ζύμη σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
  • μπόλικο σουσάμι
Πηγή: lovecooking.gr

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ




Η εύκολη συνταγή


Υλικά: 2 κονσέρβες σαρδέλες τομάτας 
2 τεμαχισμένες ντομάτες 
150γρ. φέτα 
1/3 μάτσου θυμάρι 
4 κουταλιές της σούπας extra παρθένο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις τομάτες. Ξεπλένουμε τη φέτα και την κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στος 160C για 30 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Περιχύνουμε με την ελαφρώς αρωματισμένη σάλτσα τους το ταψί, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180C. Διάρκεια: 35 λεπτά 

Πηγή:Lovecooking.gr

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Η συνταγή της ημέρας


Υλικά: 
2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο 
3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες 
1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα) 
1/2 φλ. τσαγιού νερό 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι 

Εκτέλεση: 
Βάζουμετη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμεσε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. 

Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. 

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης. 

Πηγή: Argiro.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ




Η συνταγή της ημέρας

Υλικά
500 γρ. φράουλες + μερικές ακόμη για το γαρνίρισμα
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση: 
Πολτοποιούμε τις φράουλες στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, σε δόσεις, και μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 - 5 φορές.
 
Βάζουμε το παρφέ σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα 20 εκ. (μήκος) x 10 εκ. (πλάτος) x 7 εκ. (ύψος) ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας λίγο τη φόρμα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με φράουλες, κομμένες στα 2 ή στα 4.
 
Προετοιμασία 30' Αναμονή 4 - 5 ώρες
 
Tip: 
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα εκεί και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.

Πηγή: Gastronomos.gr 

ΚΟΡΜΟΣ , Ή ... ΜΩΣΑΪΚΟ




Η εύκολη συνταγή

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 πακέτο πτι-μπερ (σπασμένο σε μικρά-κομμάτια)
5 ml κονιάκ
100 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: lovecooking.gr 

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ









Υλικά:

500 ml φρέσκο γάλα
1 ξύλο κανέλα
170 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
8 κρόκοι
100 γραμμ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα
1/4 φλ. τσαγιού ρούμι

ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ




H εύκολη συνταγή
Σ    


Yλικά:

300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
250 γρ σταμναγκάθι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 γαλλική μπαγκέτα
300 γρ. γαλλικό κατσικίσιο τυρί κορμό

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αρνί από λαιμό κομμένο σε κομματια
-1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-1-2 κόκκινες πιπεριές
-4 πίτες για σουβλάκι
-αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
-1/2 φλυτζάνι σόγια
-1 κ.γ.πιπερόριζα
1/2 κ.γ. μέλι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 αστεροειδείς γλυκάνισσους
1 κ.σ.ντοματοπελτέ
1 σφηνάκι ουίσκι
 ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
-1 κεσέ γιαούρτι
-1 κ.σ. ταχίνι
-ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ.μέλι
-αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε καλά σε πυρέξ όλα τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του αρνιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές  σε κομμάτια, βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο και περνάμε εναλλάξ το κρέας, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές.Αλατοπιπερώνουμε πριν από το τέλος. Ετοιμάζουμε την σάλτσα ταχίνι, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της καλά σε μπολ και συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τις πίτες ψημένες

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ\
-1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
-αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-1 κ.γ. θυμάρι
-1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρο
-1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
-6 λιαστές ντομάτες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρώς.Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πυρέξ και τα σκεπάζουμε με τη μαρινάτα. Καλύπτουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα, αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους.Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν από το τέλος. Συνοδεύουμε τα παϊδάκια με πίτες ψημένες στη σχάρα, ψητές μελιτζάνες με δροσερό τζατζίκι και φύλλα ρόκας. 

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

KAΓΚΟΥΡΩ



H εύκολη συνταγή
Καγκουρώ





Υλικά:

1 σφηνάκι vodka
2/3 σφηνάκι βερμούτ ξηρό (ντράϊ)
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
πάγο
1 φέτα λεμόνι για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα παγάκια στο σέικερ.
  2. Προσθέτουμε τη vodka και το βερμούτ.
  3. Ανακατεύουμε καλά και στραγγίζουμε σε ποτήρι για κοκτέιλ.
  4. Στύβουμε τις σταγόνες λεμονοχυμού από πάνω, γαρνίρουμε με τη φέτα του λεμονιού και το καγκουρώ μας είναι έτοιμο.

Πηγή: lovecooking.gr

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ




H συνταγή της ημέρας
Πικάντικη συκωταριά με γιαούρτι και πίτες 

Υλικά 
1 μεγάλη αρνίσια συκωταριά(περίπου 1 κιλό) ή 2 μικρές
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
300 γραμμ. γιαούρτι


Eκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη συκωταριά σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη ροδίζουμε γύρω γύρω. Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε για 5΄-6΄ να μελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε ζεστό νερό, ίσα να μισοσκεπάσει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄, ώσπου να μείνει η συκωταριά σχεδόν με το λάδι της. Απλώνουμε σε πιατέλα το γιαούρτι σε λεπτή στρώση και από πάνω στρώνουμε την πικάντικη συκωταριά. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο.


Πηγή: argiro.gr 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ




σίγμα
πιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες. Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική. Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία και μας κέρδισε αμέσως επειδή το λεμόνι δεν βράζεται και κρατάει όλη του την φρεσκάδα.
Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε, προσθέτετε τηζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την μέντα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρηκαλά.
Το αφήνετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα σουρώνετε ξανά με ένα λεπτό φίλτρο.
Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Για την πιείτε, βάζετε 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερού.
500 ml νερού χυμό λεμόνι
κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
προαιρετικά 2-3 φιλαράκια μέντας ή λουίζας
250 γρ. ζάχαρη
Έχω μειώσει στο μισό τηνζάχαρη, και η διάρκεια ζωής του χυμού είναι 3 μήνες στο ψυγείο. Μπορείτε να την μειώσετε κι άλλο και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή να αυξήσετε την ζάχαρη(350 γρ.) και να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησής του
glykokyriakis.gr

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ





 

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα
photo: frosoula_s







Τι χρειαζόμαστε:

  • Μύδια
  • Πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μουστάρδα
  • Φέτα
  • Λευκό κρασί
  • Λίγο αλεύρι

Πως το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μύδια. Αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος προσθέτουμε λίγο από το νερό της συσκευασίας, αλλιώς νεράκι. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα.
  3. Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν (περίπου 5-7 λεπτά, δε χρειάζονται περισσότερο)
  4. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια.
  5. Τέλος χυλώνουμε το σαγανάκι με λίγο αλεύρι


sintagespareas.gr

ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



recipe image

Συστατικά
  • 1 kg φιλέτο πέρκας
  • 1 kg πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 4-5 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι , πιπέρ
    ι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε τα κρεμμύδια  έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες , το σκόρδο , το θυμάρι , το λεμόνι , το νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Περιχύνουμε την σάλτσα στο ταψί με το φιλέτο πέρκας και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά
    sintagoulis.gr

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΥΜΑ





Υλικά :

1 κιλό κιμά πρόβιο (εάν δεν βρείτε 750 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάρια χοιρινό)
1 1/2 μελιτζάνες στενόμακρες όχι πολύ μεγάλες
3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
50 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
1/4 ματσάκι μαϊντανό φυλακωμένο
Αραβοσιτέλαιο
Κεφαλοτύρι τριμμένο στο τρίφτη (εάν δεν τρώτε αλμυρά διαλέξτε ένα γλυκό τυρί)
Αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση :

Πλένουμε τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες 5 με 7 μεριές (προσοχή όχι πέρα για πέρα) ,μπορείτε και στο μακρός όπως στα παπουτσάκια
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο αραβοσιτέλαιο κι όταν κάψει κοκκινίζουμε λίγο τις μελιτζάνες.
Βάζουμε τον κιμά στη κατσαρόλα τον γυρίζουμε για 1 λεπτό, μετά ρίχνουμε λίγο αραβοσιτέλαιο και τον κοκκινίζουμε ελαφρά.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα (κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα στον τρίφτη , πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη, 50 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, μαϊντανό φυλακωμένο, αραβοσιτέλαιο περίπου 20 γραμμάρια, αλάτι και πιπέρι).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά όλα μαζί και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μηνούν στεγνά.
Όταν κρυώσει το μίγμα μας γεμίζουμε τις μελιτζάνες εκει που τις χαράξαμε και τις βάζουμε στο ταψί μας, ρίχνουμε και λίγο αραβοσιτέλαιο τις πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο στο τρίφτη (η γυναίκα μου τις σκεπάζει και με φέτες ψιλές από ντομάτες ) και τις ψήνετε 18 με 22 λεπτά στους 170 βαθμούς .
geussis-nikolaos.blogspott.com

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Υλικά
1 μαρούλι ή iceberg
1 φλ. τσαγιού φιλέτο κοτόπουλου (ψητό ή βραστό) κομμένο κύβους
1 φλ. τσαγιού κρουτόν σκόρδου
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
για τα κρουτόν σκόρδου
1 φλ. τσαγιού κύβους μπαγιάτικου ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδου λυωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη βινεγκρέτ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα κρουτόν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το σκόρδο και το ψωμί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τα κρουτόν μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αδειάζετε σε χαρτί να στραγγίξει το λάδι και να κρυώσουν. Kόβετε σε λουρίδες το μαρούλι και το βάζετε σε σαλατιέρα. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τα κρουτόν. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Αναμιγνύετε το υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

radicio.com

Συνημμένες εικόνες

  • Συνημμένη εικόνα: salata_kesara.jpg

MEΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ


Περιγραφή

Η συνταγή αυτή ειναι πολύ ελαφριά γιατί δεν τηγανίζονται οι μελιτζανες και οσο στέκει αυτό το φαγητό γίνεται καλύτερο. Αμα περισσέψει το περνάτε στο μπλέντερ, το απλώνετε στο πύρεξ, το σκεπάζετε με τρίμματα φέτας και εχετε ένα συγκλονιστικό μους μελιτζάνας
Μελιτζάνες ιμάμ
photo: xaroula






Τι χρειαζόμαστε:

  • 7-8 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 5-6 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2-3 σκορδακια
  • μαιντανό
  • 1-2 κουταλάκια ζαχαρη
  • 5-6 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

  1. παίρνουμε ένα στενόμακρο ταψί
  2. πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος τους μια γραμμή ίσια απ τήν μώβ επιφάνεια τους
  3. μετά τις χαράζουμε μέχρι κάτω οσο να μην σπάσουν
  4. βάζουμε τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί και ετοιμάζουμε την γέμιση
  5. ανακατεύουμε τα κομμένα κρεμμύδια με τα σκορδάκια, το μαιντανό και την ζάχαρη
  6. γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τη σχισμη απ τις μελιτζάνες χρησιμοποιώντας τα χέρια μας
  7. απο πάνω ριχνουμε τίς ντομάτες που τις έχουμε περάσει απο τρίφτη, το νεροπότηρο με το ελαιόλαδο και το περισσευόμενο μίγμα των κρεμμυδιών
  8. ψήνουμε σε ζεστό φούρνο ρίχνοντας πότε πότε λαδάκι απ το ταψί πάνω στις μελιτζάνες


sintagespareas.gr

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα




Υλικά συνταγής: 
Τριμμένα στο χοντρό τρίφτη κολοκυθάκια1200 γρ. 
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια3 μέτρια 
Ψιλοκομμένο άνηθο4 κουταλιές 
Ψιλοκομμένος δυόσμος4 κουταλιές 
Τριμμένο σκόρδο2 σκελίδες 
Αυγά3 μέτρια 
Τριμμένο ψωμί τοστ5 φέτες 
Χοντροτριμμένη φέτα300 γρ. 
Αλεύρι4 - 8 κουταλιές (ανάλογα πόσο θα τραβήξει η ζύμη) 
Αλάτι, πιπέριόσο χρειάζεται 
Ηλιέλαιομπόλικο για τηγάνισμα 

Οδηγίες: 
1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνετε σε τρυπητό. Τα αλατίζετε με 1 κουταλάκι αλάτι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν περίπου μία ώρα.
2. Στύβετε καλά με τα χέρια σας το κολοκύθι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Επίσης προσθέτετε 2 κουταλάκια αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτετε τόσο αλεύρι, για να σφίξει το μείγμα, τόσο, ώστε να μοιάζει με πολύ πηχτό χυλό.
3. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε τηγάνι. Παίρνετε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και φτιάχνετε κεφτέδες, ρίχνοντας το μείγμα από τη μια παλάμη στην άλλη (είναι αρκετά μαλακό και δεν πλάθεται με τον κλασικό τρόπο). Με προσοχή ρίχνετε κάθε κολοκυθοκεφτέ στο τηγάνι.
4. Αφήνετε τους κεφτέδες να ροδίσουν πολύ καλά από την μία πλευρά και στη συνέχεια τους γυρίζετε να ροδίσουν από την άλλη. Μην τους γυρίσετε νωρίτερα και μην τους μετακινείτε άσκοπα μέσα στο τηγάνι, γιατί μπορεί να σκορπίσουν πριν κάνουν κρούστα.
5. Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πολύ ζεστούς. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι ή τζατζίκι. 

radicio.com