Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΪΙΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 9 αυγά χωρισμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.
  3. Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
  4. Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).
  5. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.
  6. Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  7. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'
  8. Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'
  9. Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη γίνεται λίγο σφιχτή, έτσι πρέπει να είναι, την απλώνουμε στο ταψί με μια σπάτουλα.
Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό χλιαρό.


sintagespareas.gr

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ)


Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό

photo: sinfulsonia







Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
  • 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
  • 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 4 κ-σ ανθονερο
  • 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.
  2. Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
  3. Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
  4. Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.
  5. Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.


.sintagespareas.gr

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ




H συνταγή της ημέρας 



Υλικά  
  • Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ




H συνταγή της ημέρας 
 

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
100 γρ. γαλέτα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 μπάλα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι οι μελιτζάνες να μείνουν με μια πηχτή σάλτσα αντομάτας.
Τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Έπειτα, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στις μελιτζάνες.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Πηγή: lovecooking.gr

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ




Η εύκολη συνταγή 



Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φλιτζ. πλιγούρι
1 κ.σ. πελτέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
2 κ.σ. μαϊντανό 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
 
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

ΚΑΡΥΔΙ ΓΛΥΚΟ


Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
 
 
 1 κιλό καρύδια φρέσκα και τρυφερά
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
γαρύφαλλα
1 λεμόνι
3 βανίλιες

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
 
Κόβετε τις άκρες από τα καρύδια. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τα τρυπάτε ένα ,ένα
Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα., τα σκεπάζετε με νερό και αφήνετε να βράσουν, έτσι ώστε να φύγει η πικράδα και να μαλακώσουν.
Αφού βράσουν κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνετε και ξεπλένετε με κρύο νερό, αλλάζοντάς το κάθε 4 ώρες για 2 ημέρες
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι :Βάζετε στη κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 3 ποτήρια νερού. Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα να μη σας πιάσει η ζάχαρη και αφού βράσει το νερό, αφήνετε στη φωτιά για άλλα δέκα λεπτά.
Δένετε με ένα τούλι περίπου 10 γαρύφαλλα
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίχνετε στη κατσαρόλα τα καρύδια και το τούλι με τα γαρύφαλλα. Αφήνετε τα καρύδια να βράσουν για άλλα δέκα λεπτά και να βγάλουν το ζουμί τους. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα τα ξαναβράζετε.
Μόλις πάρουν μια δυνατή βράση, ξαφρίζετε, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε όλη τη νύκτα. Κατά την διάρκεια της νύκτας βγάζει αφρό.
Την επόμενη μέρα, ξαφρίζετε το γλυκό και όταν είναι έτοιμο, απομακρύνετε το τούλι με τα γαρύφαλλα ρίχνετε στη κατσαρόλα 1 μεγάλη κουταλιά χυμό από λεμόνι και 3 βανίλιες. Ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το βάζετε μέσα σε βάζο.
  
Σημείωση. Καθαρίζετε το καρυδάκι φορώντας γάντια. προσέχετε να μη σκεπάσετε τη κατσαρόλα, να βράζουν σε δυνατή φωτιά . H συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στα Αγραφα.
από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ



Υλικά: 
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή φέτα
  • 2 αυγά
  • αλάτι όσο χρειάζεται
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ζύμη για πιροσκί με αυγά ήμε γάλα ή νηστίσιμη
Εκτέλεση: 
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα ή τη φέτα, ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα πιροσκί και τα τηγανίζουμε.
sintagestismamas.gr

ΜΑΝΤΙ


Πικάντικο, απολαυστικό και εύκολο στην παρασκευή του φαγητό, με τη σφραγίδα της αυθεντικής ανατολίτικης κουζίνας!


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό (ή όσο πάρει η ζύμη)

Για τη γέμιση:
  • 300 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα κύμινο σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κονσέρβα (ή χάρτινο κουτί) ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

www.sintagespareas.gr

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ




Η συνταγή της ημέρας 
Πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα 

Υλικά


500 γραμμ. πένες με ρίγα
500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 
Λίγο φρέσκο γάλα 
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα: 

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 
1.200 γραμμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες 
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ 
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 
1. Μουλιάζουμε σε ένα πιάτο το ψωμί με λίγο φρέσκο γάλα. Το στύβουμε καλά και το ψιχουλιάζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το τυρί, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια (όσο πιο μικρά γίνεται). Τα τηγανίζουμε για 2΄-3΄ σε καυτό ελαιόλαδο ή τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5΄-6΄ στους 200οC.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10΄. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως τις στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15΄.
3. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα ή ψημένα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
4. Βράζουμε τις πένες και τις στραγίζουμε. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν θέλουμε να είναι πιο αφράτα τα κεφτεδάκια, αντί να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε, τα βουτάμε απευθείας μέσα στη βραστή σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Η εύκολη συνταγή 


Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής



3 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ.κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.
1 κεσέ γιαούρτι πλήρες
1 πιπεριά
1 κουτ.σ. βούτηρο
αλάτι
πιπέρι

Κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, σπάτε και τις φρυγανίες σε μικρά κομμάτια.
Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι το αλάτι και το πιπέρι μέχρι το γιαούρτι να διαλυθεί τελείως και να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

Βάζετε το τηγάνι στην φωτιά και ρίχνετε μεσα το βούτηρο το κρεμμύδι και την πιπεριά και περιμένετε να μαραθούν λίγο.
Ρίχνετε μεσα τον χυλό και κόβετε απο πάνω το τυρί και ψήνετε την ομελέτα κανονικά και απο τις 2 μεριές.

Πηγή:  lovecooking.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑ


ENGLISH
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣκάθε μέρα σεφ
Βαγγέλης Δρίσκας

Αρνίσια κεφτεδάκια με μπόλια

 ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Υλικά για 4 άτομα
  • 750 γραμ. αρνίσιος κιμάς
  • 1 μπόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
  • 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτ. της σούπας ξανθές σταφίδες
  • 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Βάζετε την μπόλια σε χλιαρό νερό και την αφήνετε για μισή ώρα να μαλακώσει, την στραγγίζετε προσεκτικά και την αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Ψιλοκόβετε τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το πλάθετε σε 20 κεφτεδάκια.
Κόβετε την μπόλια σε 20 τετράγωνα κομμάτια και τυλίγετε ένα ένα τα κεφτεδάκια με τα κομμάτια της μπόλιας. Τα βάζετε σε ένα ταψί, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15-20 λεπτά.
Σερβίρετε με πράσινα σαλατικά, ρόκα και φέτες λεμονιού.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΟΥΦΚΑ- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ




Υλικά

- 2 μπουτάκια κοτόπουλο
- ½ σακούλι γιουφκά
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- αλατάκι
- λαδάκι
- νερό για το βρασμό

Διαδικασία

Αρχικά βράζουμε το κοτοπουλάκι για 20 λεπτά περίπου.

Έπειτα σε ένα ταψάκι βάζουμε το ζωμό από το κοτόπουλο και αλατάκι, πιπεράκι, πολύ λίγο λαδάκι, την μαργαρίνη, και το γιουφκά. Τέλος βάζουμε και το κοτόπουλο με λίγο αλατάκι και λίγο πιπεράκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ωρίτσα.

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ (ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)



Υλικά 
½ κιλό πλιγούρι
- ½ κιλό καβουρμά (χοιρινό βρασμένο, κατεψυγμένο)
- 2 κούπες σάλτσα ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα λαχανικά σε σκόνη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- ρίγανη
- νερό
- ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Αμέσως μετά ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτα και νερό με το μάτι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε στην φωτιά για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βάζουμε και τον καβουρμά. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του και το φαγητό είναι έτοιμο.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ





  • 1 φάκελο σκόνη για σαντιγί
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
  • μισό κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι μικρό μπράντυ
  • 1 κουτάκι κερασάκια
  • 1 κουτάκι ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα κοκτέηλ (διάφορα αποξηραμένα φρούτα- υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, αλλιώς βάλτε ό,τι αποξηραμένο φρούτο θέλετε, βερίκοκα, παπάγια κλπ)
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε τη σκόνη για σαντιγύ με το ποτήρι το φρέσκο γάλα για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Στο μεταξύ, έχετε μουλιάσει τα ψιλοκομμένα φρούτα στο μπράντυ και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα.
  • Ανακατεύετε απαλά και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.
  • Κάθε 1 ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για να γίνει πιο αφράτο.
  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρ

ΚΙΡΕΜΙΤΕ ΚΕΜΠΑΜΠ- ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




  • 1/2 κιλό αρνάκι από τον ώμο χωρίς κόκκαλο σε κύβους
  • 1 κουτ.βούτυρο γάλακτος ή απλό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (μη καυτερή) σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλ.ρίγανη ξερή
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ.γλ.φενουγκρίκ σκόνη (προαιρ)[πικάντικο ανατολίτικο μπαχαρικό που θα βρείτε στις αραβικές αγορές,εσείς μπορείτε να βάλετε πάπρικα ή πιπέρι καγιέν]
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο σε σπόρους
  • αλατοπίπερο


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βάθμούς. 
    Λιώνετε το βούτυρο σε μεταλλικό σκεύος και αλείφετε την επιφάνεια και τις πλευρές του με αυτό.
    Αδειάζετε μέσα τους κύβους του κρέατος και τους τηγανίζετε καλά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
    Προσθέτετε τιε ροδέλες του κρεμμυδιού,τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τη σκόνη φενουγκρίκ-αν τη χρησιμοποιήσετε-, την ξερή ρίγανη και τους σπόρους του κύμινου.
    Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά,
    Σκεπάζετε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να αναδειχθεί το άρωμα των μπαχαρικών.
    Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως το κρέας και τα λαχανικά

    Προέλευση: http://www.greekmasa.gr

    ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ





  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένες αγκινάρες (18 αγκινάρες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • εσταίνουμε το λάδι κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά.
  • Από πάνω ρίχνουμε τις αγκινάρες, ζεστό νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιών.
  • Τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.


  • Προέλευση: http://www.greekmasa.gr

    ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΚΙΑ ΤΗΝΟΥ




    Η εύκολη συνταγή  
     
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
    ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
     
    Υλικά: 
    500 γρ. ταλιατέλες
    12 αγκιναράκια λαδιού στραγγισμένα κομμένα στα δύο
    12 ελιές στραγγισμένες
    3 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
    1 λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό του)
    5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    6-7 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    λίγο θυμάρι φρέσκο τριμμένο
     
    Eκτέλεση

     
    Bράζουμε τις ταλιατέλες σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα αγκιναράκια, τις ελιές, τον χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι ανακατεύοντας για 4-6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
    Tips: Στη συνταγή αυτήν προτιμώ πολλές φορές, αντί να τρίψω τη γραβιέρα, να την κόψω σε λεπτές φλούδες με το μαχαίρι ή την ειδική πλευρά του τρίφτη. H υφή του πιάτου αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Δοκιμάστε το. Oι αγκινάρες κάνουν καλό στο συκώτι. Tρώγοντας 80 αγκινάρες τον χρόνο, μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία του. Aυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 2 αγκινάρες την εβδομάδα.

    Πηγή: Έθνος